İzmir

Servis minibüsünde unutulan çocuğun ölmesi

16:38 19 Ağustos 2017
Servis minibüsünde unutulan çocuğun ölmesi

İzmir'de, okul servis minibüsünde unutulduktan sonra hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin, özel anaokulunun müdürü Yurdagül İşgören'in ifadesinde, servis görevlisi ve öğretmeni suçladığı belirtildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Ağustos'ta kreşe ait servis aracında unutulmasının ardından hastanede hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınan özel anaokulunun müdürü Yurdagül İşgören'in savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

İşgören'in ifadesinde, Alperen'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği, ancak sorumlusunun kendisi olmadığını savunduğu kaydedildi.

Yurdagül İşgören, sayım yapmadığı ve yoklama almadığı gerekçesiyle servis görevlisi 17 yaşındaki D.K. ile öğretmen N.A'yı (28) suçladı.

Kendisinin okul müdürü değil okul sahibi olduğunu asıl okul müdürü B.G'nin ise il dışında bulunduğunu savunan Yurdagül'ün savcının servis görevlisi D.K'yı belirterek 'Neden küçük yaşta servis görevlisi çalıştırdın?' sorusuna ise cevap veremediği, güvenlik kamerası kayıtlarını değiştirmesiyle ilgili olarak da, veliler olayı duymasın diye hard diski söküp yerine bozuk hard disk taktığını asıl kayıtları ise polis isteyince kendisinin verdiğini söylediği ifade edildi.

Yurdagül İşgörenin, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve "suç delillerini karartmak" suçundan tutuklandığı belirtildi.


- Olay


İzmir'in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta, anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Alperen'i anaokuluna götüren servisin şoförü Taner İşgören ile servis görevlisi D.K. ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmıştı. Taner İşgören, "Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklanmıştı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca okul müdürü Yurdagül İşgören ile D.K. hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmış, savcılıktaki ifadelerinin ardından Yurdagül İşgören tutuklanmış, D.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirmişti. Küçük çocuğun ölümüne ilişkin yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulunun kapatılmasına da karar verilmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.