İzmir

Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

17:33 30 Ağustos 2017
Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

İzmir'in Urla, Ödemiş, Aliağa ve Seferihisar ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törende konuşan Piyade Üsteğmen Hulusi Orhan Toprak, "Vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığın en önemli göstergelerinden birisi olan 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 95. yılını kutlamanın gururu içerisindeyiz." dedi.

Törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Belediye Başkanı Sibel Uyar ve ilgililer katıldı.


- Ödemiş

Ödemiş ilçesinde ise Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Vekili Asteğmen Mehmet Ertem, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Zebir, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ertem, "Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun." dedi.

- Aliağa

Aliağa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Kaymakam Yılmaz makamında tebriklerini kabul etti. Tören kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

- Seferihisar

Seferihisar ilçesinde Atatürk Meydanı'nda anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kaymakam İlhan Abay ve Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşların bayramını kutladı. Seferihisar Şehitliğine geçen Kaymakam Abay ve beraberindekiler, dua ederek mezarlara karanfil bıraktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.