İzmir

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bina:

13:39 18 Eylül 2017
Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bina:

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminden vazgeçilmesinin elzem olduğunu belirtti.

Bina, yaptığı açıklamada, öğrencilerin evlerine en yakın okula gitmelerinin esas olduğu bir sistem geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Tüm öğrencilerin merkezi sınava girmesi ve merkezi olarak yerleştirilmesi yerine çok daha az sayıda öğrencinin az sayıda seçici liseye yerleştirildiği bir sistemin benimsenmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"TEOG sisteminden vazgeçilmesi elzemdir. Konunun tartışmaya açılması önemli bir adım olmakla birlikte bütün paydaşların katılacağı büyük bir çalıştay düzenlenmeden TEOG sisteminde yeni bir adım atılmamalıdır. Geçiş sistemleri, merkezi sınav baskısının eğitim sistemi ve öğrencileri olumsuz etkilediği, öğrencilerde aşırı stres ve kaygıya neden olduğu, öğrencilerin okul dışı kaynaklara yöneldiği, aile bütçesine ek yük bindirdiği ve okulların öneminin azaldığı gibi gerekçelerle değiştirilmiştir. Tuhaf olan husus, bahsedilen sorunları ortadan kaldırma iddiasıyla yeni getirilen sınav ve geçiş sistemleri de bir süre sonra aynı gerekçelerle uygulamadan kaldırılmıştır. Son olarak, TEOG da bahsedilen sorunları çözmek üzere uygulanmaya konmuştur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.