İzmir

Yaşlı adama Bakan Kaya sahip çıktı

20:32 18 Eylül 2017
Yaşlı adama Bakan Kaya sahip çıktı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yalnız yaşayan ve yardıma muhtaç durumdaki görüntüleri sosyal medyada yer alan yaşlı adama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatı üzerine sahip çıkıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 78 yaşındaki Sami Etöz'ün evinde kaydedilen görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay'ı arayarak, durum hakkında bilgi aldı.

Bakan Kaya, Tanğlay'a, yaşlı adamın koruma altına alınması talimatını verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaşlı adamı, Karşıyaka'nın Bostanlı Mahallesi'ndeki evinden alarak Bornova'da bulunan Nevvar Salih İşgören Huzurevi'ne getirdi.

Burada önce huzurevi personeli ile tanışan Etöz, ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Etöz, dua ederek kendisine yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya teşekkür etti.

Yaşlı adamı huzurevinde İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tanğlay ziyaret etti. Etöz'e bir isteğinin olup olmadığını soran Tanğlay, bundan sonra yaşlı adamın misafirleri olacağını söyledi.

Nesim Tanğlay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etöz'ün görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatları doğrultusunda harekete geçip, yaşlı adamı huzurevinde koruma altına aldıklarını kaydetti.

Etöz'ün yaşadığı sağlıksız ortamı yerinde gördüklerini anlatan Tanğlay, "Kendisinin sağlıkla ilgili ciddi problemleri var. Uzun süredir kalitesiz bir yaşam sürmüş. Arkadaşlarımız tıbbı müdahalede bulundular. Öncelikli olarak sağlıkla ilgili problemleri giderilecek. Bundan sonra huzurevinde yaşamına devam edecek." diye konuştu.

Tanğlay, Etöz'ü ayrıntılı sağlık kontrolü için yarın hastaneye götüreceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.