İzmir

Ege'den hazır giyim ihracatında İspanya zirveye çıktı

11:17 19 Eylül 2017
Ege'den hazır giyim ihracatında İspanya zirveye çıktı

Egeli hazır giyim ihracatçılarının İspanya'nın önde gelen markalarına yaptığı ihracatın 8 aylık dönemde önceki yıla göre yüzde 13 artarak 205 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden (EHKİB) yapılan açıklamaya göre, birlik kanalıyla ağustosta 135 milyon dolarlık ihracatın kayıt altına alındı ve bir ayda gerçekleştirilen en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaşıldı.

Yılın 8 ayında ise 825 milyon dolar ihracat kaydeden EHKİB üyesi 911 firma, bu ihracatın yaklaşık yüzde 25'ini İspanya'ya yaptı.

Egeli hazır giyimciler, geçen yılın aynı dönemine göre İspanya’ya ihracatını yüzde 13 arttırarak 205 milyon dolara ulaştırdı. İspanya bu ihracat rakamıyla, Türkiye'nin hazır giyim ihracatında Almanya'yı geride bırakarak zirveye çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, İspanya'nın ilk kez en fazla ihracat yaptıkları ülke olduğuna dikkati çekti.

Bu yıl, 136 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Kızılgüneşler, şunları kaydetti:

"Modada ön plana çıkan İspanyol markalarına Egeli hazır giyim ihracatçılarımızın yaptığı ihracat, ağustos ayında yakalanan performansta itici güç oldu. İkinci sıraya gerileyen Almanya’ya yaptığımız ihracat da bu yılın 8 ayında 200 milyon dolar oldu. Toplama baktığımızda 8 ayda 825 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yıl sonu hedefimiz 1 milyar 250 milyon dolara ulaşmak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.