İzmir

İzmir merkezli uyuşturucu operasyonu

17:03 21 Eylül 2017
İzmir merkezli uyuşturucu operasyonu

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında 5 polis memurunun da bulunduğu 19 şüpheli yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine Konak ilçesi Kadifekale semtinde uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen bazı kişileri takibe aldı.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmada, "torbacı" tabir edilen sokak satıcıları ile bazı polislerin irtibata geçerek, rüşvet aldıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu koordinesinde İzmir, İstanbul, Konya, Şanlıurfa ve Aydın'da haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında 5 polis memurunun da bulunduğu 25 şüpheliden 19'u gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, satışa hazır paketlenmiş bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadeleri alınan 4 zanlı, cumhuriyet savcısının talimatıyla salıverildi.

Polis memurları T.C, Ö.S, K.A, M.D, O.S. ile diğer zanlılar Y.B, R.Ö, M.T, H.N, K.B, İ.S, H.İ.Ç, Z.B, M.T. ve S.Ö. ise "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan polislerin, uyuşturucu ticareti yapan kişilere yardımcı oldukları, bunun karşılığında rüşvet alarak suçu görmezden geldikleri ileri sürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.