İzmir

Yaşam mücadelesini kazanan gence hastanede doğum günü kutlaması

14:11 27 Eylül 2017
Yaşam mücadelesini kazanan gence hastanede doğum günü kutlaması

İzmir'in Kiraz ilçesinde geçirdiği motosiklet kazası sonrası verdiği 9 aylık yaşam savaşını kazanan genç, 20. yaşına, sağlık personelinin düzenlediği sürpriz doğum günü partisi ile girdi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kiraz ilçesinde geçirdiği motosiklet kazasından sonra farklı hastanelerde 9 ay boyunca tedavi gören Mustafa Kamer, son olarak Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesine solunum sıkıntısıyla getirildi.

Soluk borusundaki tıkanıklık nedeniyle göğüs cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan ve ekibi tarafından ameliyata alınan Mustafa Kamer, boğazına takılı tüpten ve solunum sıkıntısından kurtuldu.

Kamer'in ameliyatını gerçekleştiren ekip, taburcu edileceği gün 20. yaşına giren Mustafa Kamer için sürpriz doğum günü partisi düzenledi.

Kaza sonrası verdiği yaşam mücadelesini kazanan Kamer, doğum günü kutlaması için doktor ve hemşirelere sarılarak teşekkür etti.

- Anne ve sağlık personelinin mutluluğu

Anne Esin Kamer (38), "Oğlum çok kötü bir motosiklet kazası geçirdi. O günden sonra hayatımız değişti. 9 ay boyunca hep hastanelerdeydik, uzun bir süre oğlum komada bilinci kapalı bir şekilde yattı. Oğlumun yaşadığına ve iyileştiğine hala inanamıyorum." ifadelerini kullandı.

Gencin ameliyatını ekibiyle gerçekleştiren Doç. Dr. Kenan Can Ceylan ise şunları kaydetti:

"Hastamız kazanın ardından zorlu bir süreç geçirdi. Kazaya bağlı olarak beyin ve akciğerinde sıkıntılar oluşmuş. Genel olarak bir vücut travması yaşadığını söyleyebiliriz. Zaten aylarca komada kalmış. Hayatta kalması ve şu andaki durumu bir mucize."

Mustafa Kamer'in hastaneye getirildiğinde soluk borusunda nefes almasını sağlayan bir tüp bulunduğunu, tüp nedeniyle bölgede tıkanma ve yaraların oluştuğunu, ses tellerinin de etkilendiğini aktaran Ceylan, 2,5 saat süren operasyonla tıkanıklığı giderdiklerini ve boğaz bölümündeki tüpü çıkardıklarını bildirdi.

Süpriz doğum günü etkinliğinde, Mustafa Kamer ile sağlık personeli birlikte pasta kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.