İzmir

Tire'de Kerbela şehitleri anıldı

16:20 30 Eylül 2017
Tire'de Kerbela şehitleri anıldı

İzmir'in Tire ilçesinde Tire Ehl-i Beyt Derneğince Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da katledilmesinin bin 378'inci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Tire Ehl-i Beyt Camiinde düzenlenen program Ehl-i Beyt Camisi İmamı Hidayetullah Kadiri'nin Kuran-ı Kerim okuması ile başladı.

Programda konuşma yapan Tire Müftüsü Şaban Şağdan Kerbela'nın acısını derinden hisseden Müslümanlara düşen hayati görevin Kerbelayı doğru okumak, doğru anlamak ve ondan dersler çıkarmak olduğunu ifade etti.

Kerbelanın bütün Müslümanların kalplerini birleştirerek tek bir vicdana dönüştürmesi gerektiğini söyleyen Şağdan, "Kerbelanın bize öğrettiği en büyük mesaj birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir." dedi.

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı konuşmasında, şunları söyledi:

"Kerbelayı andığımız kadar anlamayı da becerebilirsek, günümüzde halen yaşamakta olduğumuz acıları, adaletsizlikleri ve zilletleri alt edebilir ve zulümlere karşı ancak o zaman galip gelebiliriz. Türk Milleti kendine has hassasiyetleri ile İslam dinini Ali'nin yoluyla tanımış ve kabul etmiş, Ali taraftarı olmaya özen göstermiştir. Çocuklarına Yezid ve Muaviye gibi isimleri asla vermemesi, bunun yerine başta Peygamberimizin ismi olan Muhammed, Ahmet, Mahmut, Mehmet isimlerinin yanı sıra en çok Ali, Hasan ve Hüseyin isimlerini çocuklarında yaşatarak bu tarihi hatıraya sahip çıkmak istemiştir."

Törende, Onur Güzel ve Gündüz Turan'ın okuduğu sinezenler eşliğinde göğüslerine vurarak toplanan kalabalık Kerbela şehitlerini andı. Daha sonra dağıtılan yemek yenildi.

Programa Tire Müftüsü Şaban Şağdan, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Tire Romanları Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Tire Ehl-i Beyt Derneği Başkanı Gündüz Turan ve dernek üyeleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.