İzmir

Ege Üniversitesi akademik yılı açılışı

18:15 02 Ekim 2017
Ege Üniversitesi akademik yılı açılışı

Ege Üniversitesinin 2017-2018 Akademik Öğretim Yılı düzenlenen törenle açıldı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Eroğlu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turan Gökçe, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Dedeoğlu, Ege Üniversitesinde görev üstlenmiş olmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemizde bir dizi soruna yol açtı. Canlarını ortaya koyarak darbe girişimini engelleyenler sayesinde burada olduğumuzu düşünüyorum. 15 Temmuz ve sonrasında olumsuzlukları olumluya dönüştüren akademik personelimize de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin 10 araştırma üniversitesi içinde yer alamadıklarını hatırlatan Dedeoğlu, şöyle konuştu:

"İlk 10 içinde olmamız gerektiğini düşünenlerin çoğunlukta olduğunu biliyorum, ben de onlardan biriyim. Yedekte olmak öz eleştiri yapmaya olanak sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda neler yapacağımızı düşünmemiz gerekiyor. Bundan sonra 'Nasıl Türkiye'nin en iyi 5 üniversitesinden biri oluruz' diye sorarsak, her kesime çeşitli işler düşmekte. Üniversite-sanayi, üniversite-sivil toplum ve diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında olacak işbirliğinin hayati önemi olduğunu biliyoruz. Sanayi ve iş dünyası ile olan ilişkilerin geliştirmesinin önemli olduğu ortada. Kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyasından her türlü katkı talep ve iş birliğine açık olduğumuz bilgisini paylaşmak isterim. Sizler üniversitemizin paydaşlarından birisiniz."

Akademik yılı açılışında, Prof. Dr. İlber Ortaylı "Türkiye Tarihinde Ege" konulu ilk dersi verdi.

İlk dersin ardından Rektör Vekili Dedeoğlu, Ortaylı'ya rölyef hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.