İzmir

Yaşamlarını 40 gündür parkta sürdürüyorlar

14:48 03 Ekim 2017
Yaşamlarını 40 gündür parkta sürdürüyorlar

İzmir'de, kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden çıkarılan 4'ü çocuk 6 kişilik Bulut ailesi, 40 gündür Konak Meydanı'ndaki yeşil alanda yaşamlarını sürdürüyor.

Derya Bulut (37), gazetecilere yaptığı açıklamada, bisiklet tamircisi eşinin psikolojik sorunları nedeniyle çalışamaz hale geldiğini, bu nedenle Karabağlar ilçesindeki evlerinin kirasını zamanında ödeyemediklerini ve evden çıkarıldıklarını anlattı.

Sokakta kalan eşyalarının çalındığını ifade eden Bulut, 3-15 yaş arasında değişen 4 çocuğu ve eşiyle 40 gündür Konak Meydanı'ndaki yeşil alanda kaldıklarını belirtti.

Yardım için bazı kurumlara başvuruda bulunduklarını ancak kayıtlı bir adresleri olmadığı için maddi yardım alamadıklarını kaydeden Bulut, "Çevredeki esnaf çocuklara gevrek alıyor, öyle karnımız doyuyor. Gece olunca hava soğuyor. Çocuklar üşüyecek diye uyuyamıyorum. Kimseden bir şey istemiyoruz. Sadece bir iş ve çocuklarım üşümesin diye bir eve ihtiyacımız var. Çocukları okula göndermek istiyorum." diye konuştu.

Alana gelen Kadınların Gücü Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımsevenler Derneği üyeleri de Derya Bulut ile görüştü, sorunlarını dinledi.

Dernek Başkanı Birgül Doğan, aileyi sokaktan kurtarmak için çalışacaklarını, öncelikle çocukların üşümesini engelleyecek bir ev arayışında olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.