İzmir

İzmir'de 15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı kampanyası

16:46 05 Ekim 2017
İzmir'de 15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı kampanyası

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi işbirliğinde 15 Temmuz kahramanları anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.

"İzmir Sana Kanım Feda" isimli kan bağışı kampanyasıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, kent genelinde 271 okulun bahçesine kurulan kan bağış merkezlerine veliler ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kampanya kapsamında 15 bin 981 başvuru sonucunda 13 bin 471 ünite kan bağışı toplandığını, öğrencilerin de kan bağışı konusunda bilinçlendirildiğini anlatan Gök, özellikle kadınlarda bağışçı sayısının yüzde 13'den yüzde 47'ye ulaşmasının sevincini yaşadıklarını bildirdi.

İzmir'in yıllık kan ihtiyacının 400 bin ünite olduğuna dikkati çeken Gök, şunları kaydetti:

"Ege Bölgesi'nde geçen yıl 345 bin 435 kişi kan bağışında bulundu. Bölgemizin hala kan bağışı konusunda ihtiyaç var. Bölgemizde bulunan 132 hastanenin kan ihtiyacının tamamını karşılıyoruz. Kan bağışı sayımız artarsa Ege ve Dokuz Eylül üniversite hastanelerinin de ihtiyacını karşılamak istiyoruz. "İzmir Sana Kanım Feda" kampanyası ile 15 bin yeni bağışçımız oldu."

Gök, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattıkları kan bağış kampanyasının eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceğini aktardı.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de öğretmenler olarak hep "veren el" olduklarını belirterek, "Okul bahçelerinde vatandaşımızın yardımseverlik duygusuna bir kez daha şahit olduk. Kan bağış oranı İzmir'de yükseldi, diğer illerimize de destek olduk. Çocuklarımızın da kültürel ve sosyal çalışmaların içinde olması onların gelişimine büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kan bağışında bulunan okullara teşekkür belgeleri verildi, en fazla bağış yapılan 5 okula bisiklet hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.