İzmir

Alman iş heyeti Türk iş dünyasıyla buluşacak

14:47 06 Ekim 2017
Alman iş heyeti Türk iş dünyasıyla buluşacak

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinden bir heyetin İstanbul ve İzmir’de Türk iş dünyasına yatırım olanaklarını anlatmaya hazırlandığını belirtti.

EİB'ten yapılan açıklamaya göre, Alman heyetin 10 Ekim'de İstanbul'da Türk iş adamlarıyla, 11 Ekim'de ise Ege iş dünyası temsilcilerine Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin yatırım fırsatlarını anlatacağı bildirildi.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti'nin Ekonomi, Çalışma ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Stefan Rudolph’un sunum yapacağı toplantıda "Türkiye ve Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti arasındaki ticari ilişkiler" ve "Birinci elden başarı hikayeleri" konulu sunumların da gerçekleştirileceğine vurgu yapılarak, eyaletin Avrupa'da merkezi bir konumda olduğuna dikkat çekildi.

EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti'nin Doğu ve Batı Avrupa ile İskandinavya arasında köprüler oluşturduğunu, eyaletin son 20 yılda, çeşitli sektör yatırımcıları için cazip bir konum haline geldiğini kaydederek, Türkiye ile Almanya arasında ticaretin gelişmesi için her fırsatı değerlendirdiklerini ifade etti.

Geçen mayıs ayında Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, "Türk-Alman Ekonomi Günü"nü başarılı bir şekilde organize ettiklerini anımsatan Ünlütürk, "Birinci sınıf altyapı, eğitim ve araştırma tesisleri, lojistik ağlar açıkça görülüyor. Mecklenburg-Vorpommern bu nedenle tüm yatırımcılar için ideal koşullar sunuyor. Türkiye ve Ege Bölgesi'nin en büyük dış ticaret partneri olan Almanya'da yatırım yapmayı düşünen sanayici ile iş adamlarımızın toplantıya katılımları yeni işbirliği fırsatlarını doğuracaktır. Yeni başarı hikayeleri yazmak isteyen iş adamlarımız, 11 Ekim'deki bu toplantıda olmalıdır. Türkiye ile Almanya arasında tarihe dayanan güçlü bağlar, karşılıklı ticaretimizi arttıracak enerjiyi bize veriyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.