İzmir

Alman iş heyeti, Egeli ihracatçılarla buluştu

12:29 11 Ekim 2017
Alman iş heyeti, Egeli ihracatçılarla buluştu

Almanya'nın Mecklenburg- Vorpommern eyaletinden iş dünyası temsilcileri, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyesi iş adamlarıyla bir araya geldi.

Eyaletin Ekonomi Çalışma ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Stefan Rudolph, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'un ardından İzmir'de temaslarda bulunduklarını, iki ülke arasında yeni iş bağlantıları kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Ampute Futbol Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğunu kutlayan Rudolp, maçı stadyumda izlediğini, verilen mücadeleden etkilendiğini dile getirdi.

İki halk arasında geçmişe dayanan bir dostluk bulunduğunu ifade eden Rudolph, şöyle konuştu:

"Bu ziyaretler dostluğumuzu canlı tutuyor. Aramızda bizim eyaletimizde yatırım yapan Türk firmalarından temsilciler de var. Bizim o kadar derin bir bağımız var ki bizi hiçbir şey ayıramaz. İzmir'in ekonomisi çok güçlü. Ziyaretimizde bunu daha yakından görmek, birbirimizi tanımak istiyoruz. Türk yatırımcılar için iyi bir bölgeyiz, olanaklarımız çok fazla. Bunu mevcut Türk yatırımcılarla da kanıtladık. Biz birbirimize açız, bunu gidermek istiyoruz, tanışıp görüşmek istiyoruz."

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig ise iki ülkenin toplumları arasındaki dostluğun uzun bir tarihe sahip olduğunu, yaşanan sorunların çözüleceğine inandığını ifade etti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise Almanya'nın Türkiye'nin en önemli ticari partneri olduğunu, bu ilişkilerin gelişmesi için çalıştıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye her yıl ihracatımızı yüzde 10 ile 20 arasında artırmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerin yakalanması konusunda bir sıkıntı görmüyorum. Siyaseten krizler, gerginlikler yaşanıyor ama iş insanları normal ticareti yapma çabasını sürdürüyor. Bu gerginliklerin geçeceğini, hızla normalleşeceğini düşünüyorum. İki ülkenin iş birliği ve dostluğunun uzun bir geçmişi var, bunun kısa sürede bozulacağını, ortadan kalkacağını düşünmüyorum."

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yatırım olanaklarını içeren sunumun yapıldığı toplantının ardından ikili görüşmeler gerçekleştirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.