İzmir

"Ülkemizin geleceğinden endişemiz yok"

18:42 11 Ekim 2017
"Ülkemizin geleceğinden endişemiz yok"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, cari açığın yılın en düşük seviyesine gelmesinin ve Uluslararası Para Fonunun (IMF) Türkiye için büyüme tahminlerini ikiye katlamasının son derece sevindirici gelişmeler olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceğinden endişe duymadıklarını ifade etti.

Demirtaş yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos 2017 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre bu ayda cari açığın yılın en düşük seviyesine geldiğine dikkati çekti.

Türkiye ekonomisinin ağustos ayında 1 milyar 237 milyon dolar açık verdiğini hatırlatan Demirtaş, cari açığın yüksek büyümenin de etkisiyle gitgide iyileşme gösterdiğini bildirdi.

IMF'in Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye'ye yönelik 2017 büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 5,1'e yükseldiğini kaydeden Demirtaş, büyümede görülen iyileşmenin, uluslararası kuruluşların raporlarına da yansıdığını aktardı.

Bu gelişmelerin son derece sevindirici olduğuna değinen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'nin geldiği nokta gerçek bir başarı hikayesidir. Ülkemize, tüccarımıza, hükümetimize güveniyoruz. Ülkemizin geleceği hakkında hiçbir endişemiz bulunmuyor. Türkiye’yi çok daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.