İzmir

İzmir'de Yerel Üretim Şenliği düzenlendi

14:34 14 Ekim 2017
İzmir'de Yerel Üretim Şenliği düzenlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yerel Üretim Şenliği" düzenlendi.

Şenlik kapsamında Basmane Meydanı'nda toplanan üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımıyla Gündoğdu Meydanı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kocaoğlu, Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünden yola çıkarak üreticiyi kalkındırmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediyenin kooperatiflerle işbirliği kapsamında eğitim verdiğini ve fidan dağıtımı gerçekleştirdiğini belirten Kocaoğlu, ülkenin geleceğinin tarım ve hayvancılıkta yattığını dile getirdi.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Konya kadar olan Hollanda'nın tarım ihracatı Türkiye Cumhuriyeti'nin toplam ihracatına çok yakındır. Üretemiyoruz. Elimizden tutulmuyor. Köylü milletin efendisidir lafı, Ulu Önderimizin sözlerinde kaldı. 'Ulu Önderimizin 'Köylü milletin efendisidir' dediği köylüyü gelmiş geçmiş siyasetçiler efendilikten çıkarmıştır. Biz, tekrar köylüyü İzmir'de efendi yapacağız. Ne mutlu bize, ne mutlu üreticiye, kooperatif ürünü alan tüketiciye. Gazamız mübarek olsun, bu yolda yürüyeceğiz."

Şenlik kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi, çifçiler ürünlerini sergileyip satışa sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.