İzmir

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

16:21 14 Ekim 2017 2 Yorum Var
53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2017) takımlar danışmanı Catasca Massimiliano, bu yılki organizasyonun takvimdeki en iyi tek haftalık tur olduğunu söyledi.

Bu yıl ilk kez Dünya Turu takvimine giren Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun takımlar danışmanı Catasca Massimiliano ve yabancı basın koordinatörü Matthew Rendell, basın mensuplarına, TUR 2017'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Massimiliano, daha önce ülkesi İtalya ve Avrupa'daki birçok yarışta bulunduğunu hatırlatarak, "Bu yıl ilk kez Türkiye’ye geldim. Benim için çok büyük sürpriz oldu. Yollar, oteller ve yarışın gerçekleştirildiği güzergah mükemmel. Yarışın ilk defa Dünya Turu seviyesinde düzenlediğini unutmamak lazım. Ayrıca tarihi de değişti. Bunları hesaba katınca sanki ilk organizasyonmuş gibi değerlendirilmeli." diye konuştu.

Yarışın 2018'de de aynı dönemde koşulacağı bilgisini veren Massimiliano, "Yarış eskiden nisan ayında gerçekleştiriliyordu ama bence ekim ayı daha uygun. Artık nisanda çok sayıda yarış var. Ekim ayındaki yarış sayısı ise azalıyor. Sezonu kötü geçiren bir sporcu burada iyi bir kapanış yapma imkanı bulabilir. Sezonun bu döneminde, bu hava koşullarında gerçekleştirilen bir yarışın olması da çok önemli. Gelecek sene turun en iyi yılı olacak. Çok sayıda Dünya Turu takımı ve dünyanın en iyi bisikletçileri burada olacaklar. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bence takvimdeki en iyi tek haftalık tur." ifadelerini kullandı.


- "Zamana karşı etabı heyecan katabilir"


Matthew Rendell ise 2010'dan bu yana yarışı yerinde takip ettiğini belirterek, "Tur bu süreçte Giovanni Visconti gibi çok yönlü bisikletçilerin kazandığı bir organizasyondan dünyanın en iyi sprinterlerini barındıran bir hale büründü. Mark Cavendish, Marcel Kittel ve Andre Greipel gibi en iyi sprinterler Türkiye'de sahne aldı. Ayrıca genç sporcular da burada çıkış yaparak kendilerini gösterme imkanı buldular. Organizasyon artık Dünya Turu takviminde ve bu seviyede kendine bir kimlik bulması gerekiyor." yorumunu yaptı.

2017'nin geçiş yılı olduğunu ve turun yapılacak bazı değişikliklerde daha cazip bir hele getirilebileceğini dile getiren Rendell, şunları kaydetti:

"Yarışa, 15 kilometreyi aşmayan bir zamana karşı etabı eklenebilir. Bu şekilde farklı tiplerdeki sporcuların şampiyonluk şansı artar. Sprinterler bonus saniyeler elde eder, tırmanışçılar ise dağlarda zaman kazanır. Zamana karşının eklenmesiyle genel klasman mücadelesi daha heyecanlı olacaktır. Yine de bu küçük değişiklikleri yaparken dikkatli olunmalı ve yarışı ileriye taşıyacak adımlar atılmalı."

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Mustafa 5657 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yüzden gideceğim yeri tam 1 saat geç gittim uçağım kaçtı manisa da da yapılmasını istemiyoruz cok sacma olmuş bize bir faydası yok zarar olmasın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zeliha cinar 6 yıl önce Şikayet Et
    bisiklet yarisinin cumartesi yapilmasi kadar sacma bir sey olamaz izmirin bu yuzden felc olmasini bir daha vatandas olarak istemiyorum yeterli bilginin verilmeyisi de ayrica bir handikap
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.