İzmir

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'ndeki patlama

17:39 14 Ekim 2017
TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'ndeki patlama

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TÜPRAŞ'ın İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin ön rapor tamamlandığını belirterek, "Ama olayın boyutu geniş. Çok geniş ve kapsamlı araştırmalar yapılacak. Hiçbir konu kapalı kalmayacak. Olayla ilgili gelişmeleri açık ve net öğreneceğiz." dedi.

Patlamanın ardından TÜPRAŞ'ın İzmir Rafinerisi’ne gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Sürekli, rafineri çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Patlamada yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini ilettiklerini aktaran Sürekli, olayla ilgili adli sürecin takipçisi olduklarını, şu ana kadar 4 kişinin tutukladığını, 3 kişinin de adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Sürekli, patlamayla ilgili ön raporun tamamlandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Ama olayın boyutu geniş. Çok geniş ve kapsamlı araştırmalar yapılacak. Hiçbir konu kapalı kalmayacak. Olayla ilgili gelişmeleri açık ve net öğreneceğiz. Yargı süreci devam ediyor, süreci takip edeceğiz. Ön rapor da yeterli değil. Üç kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmuş. Ancak bununla da yetinilmez, yargı sürecinde de yeni bilirkişi raporları alınır. Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız Ankara’dan 2 müfettişini olay günü buraya göndermişti. Gerek Bakanlık, gerekse adli süreç devam etmektedir. Olay en ince detaylarına kadar aydınlatılacak, herkesin içi rahat olsun. Bu konunun bizzat bizler de takipçisiyiz."

Sürekli, TÜPRAŞ'taki incelemelerinin ardından partisinin Aliağa ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen aşure programına katıldı.

Daha sonra TÜPRAŞ'taki patlamada yaşamını yitiren işçilerden Mehmet Karademir'in Yeni Şakran Mahallesi’ndeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.