İzmir

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

12:35 16 Ekim 2017
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu ve 272 sanığın yargılandığı davada, daha önce tanık olarak dinlenen 3 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen davada verilen ara kararda, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Kaklıç Hava Meydanı'ndaki kulelerde görevli olan ve daha önce tanık olarak dinlenen nöbetçi astsubaylar F.A. ve H.S. hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikaste teşebbüs" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, F.A. ve H.S. hakkında dava açılıp açılmayacağına kısa süre içerisinde karar vereceği belirtildi.

Mahkeme, tutuklu sanık eski Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız'a hakaret ettiği gerekçesiyle, tanık olarak ifadesine başvurulan G.K. hakkında da suç duyurusunda bulundu.

- İddianameden

İddianamede, Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 267 sanığa, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Cumhurbaşkanına suikaste teşebbüs etme" suçlamaları yöneltilmişti.

Daha sonra hazırlanan ek iddianame ve dosyaları birleştirilen 5 kişinin daha dosyaya ilave edilmesiyle sanık sayısı 272'ye yükselmişti.

Yargılananlar arasında tamamı TSK'dan ihraç edilen, "Yurtta Sulh Konseyi"nce Manisa ve İzmir'de sözde "sıkıyönetim komutanı" ilan edilen tutuklu sanıklar Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Amfibi Gemiler Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ile Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez de bulunuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.