İzmir

Arkadaşını öldüren sanığa 15 yıl hapis cezası

14:11 17 Ekim 2017
Arkadaşını öldüren sanığa 15 yıl hapis cezası

İzmir'de ortak balıkçılık yaptığı arkadaşını bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu Erdem Tercanlı, sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, müşteki Hatice Karadoğan ve avukatı Nejat Öztaşkent katıldı.

Tercanlı, son savunmasında, mahkemenin vereceği karara saygılı olduğunu ancak hırsızlık suçunu işlemediğini ifade etti.

Sanık avukatı Mansuroğlu ise müvekkilinin, hırsızlık suçundan alacağı 3-5 yıllık hapis cezasına takıldığını çünkü hırsızlık suçunu kendine yakıştıramadığını belirtti.

Mansuroğlu, yüz kızartıcı bir suç olan hırsızlık suçuyla ilgili yeteri kadar delil olmadığını savunarak müvekkilininin bu suçtan beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, hırsızlık suçundan beraatine karar verdiği sanığa ilk olarak müebbet hapis cezası verdi, bunu daha sonra cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek 18 yıla indirdi.

Suçu ikrar eden sanığın duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulunduran heyet, tutukluluğuna devam kararı verdiği Tercanlı'yı 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

- Olay

Konak ilçesinde 5 Mart'ta, semt pazarlarında ortak balıkçılık yaptığı arkadaşı Kenan Karadoğan'ı (35) alacak meselesi nedeniyle bıçaklayarak öldürmesinin ardından olay yerinden kaçan Erdem Tercanlı, gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Tercanlı hakkında, "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla müebbet, "kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.