İzmir

ASKON'dan KOSGEB'e ziyaret

20:22 17 Ekim 2017
ASKON'dan KOSGEB'e ziyaret

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi üyeleri, KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Levent Arslan'ı makamında ziyaret etti.

KOBİ destekleri ve ortak yapılabilecek programlar hakkında fikir alışverişinde bulunulan görüşmede ASKON İzmir Şube Başkanı Recep Gülcemal, işadamları olarak istihdama katkıda bulunmak için mutlak üretim yapmaları gerektiğini vurguladı.

Ülkenin kalkınmasının üretimden geçtiğine dikkat çeken Gülcemal, "Yaptığımız bütün faaliyetlerde üyelerimizi üretime teşvik ediyoruz. Ülke ekonomimizin yaklaşık yüzde 98'i KOBİ'lerden oluşmakta. Burada KOBİ'lerimizin en büyük paydaşı da KOSGEB. Bu kapsamda KOSGEB gibi kurumlar firmaların yaşam doğrularını uzatmaları için artık olmazsa olmaz durumdadır. ASKON olarak üye firmalarımıza devlet destekleri noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi KOSGEB ile ortak eğitim ve faaliyetler yapmak istiyoruz." dedi.

KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Levent Arslan da KOSGEB olarak STK'lara büyük önem verdiklerini belirterek, STK'ların çeşitli proje ve programlarda paydaş olduğunu ifade etti.

ASKON ile program yapmanın kendilerini mutlu edeceğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar imalat sanayinden çok hizmet ve ticaret sektörlerine destek verdik. Hizmet ve ticaret sektörlerinden desteğimizi çekmemekle birlikte imalat sanayine desteğimiz artacaktır. Önümüzdeki yıllarda imalat sanayine yönelik 50-100 bin lira bandında değil, 1 milyon lirayı bulan yardımlarımız olacak. Yapılan yardımlar sırasında sahadan da aldığımız geri dönüşlerle sistemimizde değişiklikler yapıyoruz. Biz yardımı yapıyoruz ancak yatırım yapılırken işletmeler finansman sağlama konusunda sıkıntı çektiklerini bildirdiler. Bu nedenle biz artık sonradan yapacağımız desteğin yüzde 30 kadarını avans ödemesi olarak yapacağız. Böyle yapılacak yatırımda finansman sağlama konusunda da biraz olsun işletmeyi rahatlatmış olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.