İzmir

Tire Kaymakamlığı'nın logosu tescillendi

22:04 19 Ekim 2017
Tire Kaymakamlığı'nın logosu tescillendi

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in talebi doğrultusunda çalışmalarına başlanan ve Ahi Evran Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Makina Teknolojileri Öğretmeni Murat Balcı tarafından tasarlanan Tire Kaymakamlığı'nın yeni logosu İzmir Valiliği tarafından tescil edildi.

Tire ilçesine özgü, efe, zeytin, urgan, süt, keçe, lale, cami ve köfte gibi sembollerin kullanıldığı, Atatürk portresi ve ay yıldız simgelerinin yer aldığı logoda, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orta Park'a açılan sekiz yolun açılması resmediliyor.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın onayı ile resmiyet kazanan logo Tire Kaymakamlığı'nın kurumsal kimliği olarak kayıtlara geçirildi.

Kaymakam Tanrıseven, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurumsal logonun uzun ve titiz çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Tanrıseven, "Yeni logomuzda hem geçmiş var, hem Cumhuriyetimizin ve günümüz Tire’sinin değerleri, ürünleri var. Selçuklu ve Osmanlı’nın kadim kentlerinden biri olan Tire’nin tarihinde yer alan objeler, Atatürk ve Türk Bayrağımız ve yerel değerlerimiz Kaymakamlık logosunda vücut buldu. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor; logomuzun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.