İzmir

Dünya Osteoporoz Günü

12:41 20 Ekim 2017
Dünya Osteoporoz Günü

İzmir'de, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Osteoporoz Derneği iş birliğiyle kadınlara yönelik kemik taraması kampanyası başlatıldı.

Bornova ilçesindeki alışveriş merkezinde, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü dolayısıyla "Sağlam Kemikler Güçlü Kadınlar" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında stant açıldı.

Stantta, kadınlara yönelik ücretsiz kemik taraması ve topuk ölçümü yapılmaya başlandı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, halk arasında "kemik erimesi" olarak bilinen osteoporoz hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Osteoporozun ilerleyen yaşlarda çökme, eğrilme, boy kısalması, kemik kırıklarıyla ortaya çıktığını belirten Kirazlı, her 3 kadından birinde bu hastalığa bağlı kemik kırığı oluştuğunu anlattı.

Hastalık hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Bornova'da kampanya başlattıklarını ifade eden Kirazlı, Balçova ve Bayraklı ilçelerinde de stantlar kurarak kadınlar için ücretsiz tarama gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kampanyayı İstanbul ve Ankara'daki taramalarla sürdüreceklerini anlatan Kirazlı, "Dünyada osteoporoza bağlı olarak yılda 9 milyon kırık oluşuyor. Oysa bu hastalığı ve hastalık nedeniyle oluşabilecek kırıkları önlemek mümkün. Özellikle 50 yaş üzeri kadınlarda menopoz sonrası osteoporoz risk faktörlerinin olup olmadığı belirlenmeli, risk altında bulunanlarda kemik dansitometri tetkiki yapılmalı." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.