İzmir

13. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ne doğru

16:23 24 Ekim 2017
13. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ne doğru

Bu yıl 13. düzenlenecek Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, 26 Ekim'de Ödemiş'te başlıyor.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, sergiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, 26 Ekim Perşembe günü dört gün sürecek 13. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ni açacaklarını belirterek, ilçenin tarım ve hayvancılıkta öne çıkmasının yanı sıra süs bitkileri ve fidan yetiştiriciliğinde de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İlçenin iklimi ve coğrafi yapısı dolayısıyla süs bitkileri ve fidan yetiştiriciliğinde ciddi avantajları olduğunu savunan Badem, "Şu anda Antalya’dan bir hafta sonra, Yalova’dan da bir hafta önce ürününü piyasaya sürebilen ya da ürününü yetiştirebilen bir ilçeyiz." dedi.

Badem, sertifikalı meyve fidancılığında Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri olduklarını savunarak, "İlki 2004 yılında düzenlenen Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi o dönemde yeni doğmuş bir bebek gibi olan sergimiz bugün Türkiye ve Türkiye’nin en üst düzey belediyelerine hitap eder hale geldi. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş., Ankara ve İzmir Büyükşehir’in katılımıyla çok daha gelişmiş bir sergi olacak. Bu serginin özelliği günü birlik satımların dışında toptan pazarlamaların yapıldığı, büyük oranda bağlantıların yapılmasıdır. İlçemiz için başarılı geçeceğini düşünüyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.