İzmir

Singapur'un Ankara Büyükelçisi İzmir'de

17:50 26 Ekim 2017
Singapur'un Ankara Büyükelçisi İzmir'de

Singapur'un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, 1 Ekim'de yürürlüğe giren Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması sonrası iki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret hacminde ciddi bir artış olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Selverajah, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile 2014 yılında staretejik anlaşmalar imzalandığını ve bu anlaşmaların iki ülke için de çok önemli olduğunu aktardı.

İki ülke arasında hem ticari hem de kültürel ilişkilerin çok eskilere dayandığını belirten Selverajah, Türkiye ile Singapur arasındaki gümrük vergilerinin indirilmesi-sıfırlanması ve ithalat-ihracat kısıtlamaları konularında düzenlemeleri kapsayan Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması'nın ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Selverajah, "1 Ekim itibarıyla yürürlüğe giren Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması sonrasında 1 milyar dolar olan ticaret hacmimizde ciddi bir artış olacaktır." dedi.

Singapurlu iş adamlarının Türkiye'den Balkan coğrafyasına, Türk iş adamlarının da Singapur'dan Güney Asya'ya açılmak için bu anlaşmanın önemini bildiklerini ifade eden Selverajah, 29 Ekim'de Singapur Ekonomi Bakanlığı tarafından iş adamlarına bu anlaşma hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağını dile getirdi.

Bu anlaşmanın geniş içeriklere sahip olduğunu anlatan Selverajah, "Singapur'da iş adamlarının bu anlaşmadan nasıl faydalanması gerektiğini anlatan kitap hazırlandı. Bu anlaşmayı çok önemsiyoruz." diye konuştu

- "Evimin perdeleri Türkiye'den"

Türkiye'nin özellikle tekstil ve beyaz eşya alanında çok iyi olduğunu bildiğini ifade eden Selverajah, "Singapur'daki evime perde takmaya gelen işçi bana ürünün çok kalite olduğunu ve Türkiye'den geldiğini söylemişti. Çok şaşırmıştım." ifadelerini kullandı.

Selverajah, Singapur merkezli bir firmanın Mersin Limanı'nın yüzde 51'ine sahip olduğunu hatırlatarak bu limanın kapasitesini artırmak için çabaladıklarını kaydetti.

İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanında da Singapurlu şirketlerin özel hizmet sunacağını söyleyen Selverajah, Mersin Limanı dışındaki limanlara da yatırım yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise 4 defa ziyarete gittiği Singapur'un çok modern bir ülke olduğunu, özellikle limancılık anlamında çok başarılı olduklarını belirtti.

İzmir ile Singapur arasında 30 milyon dolarlık ticaret hacminin olduğunun altını çizen Demirtaş, "Bu rakam çok komik. Bunun artması için elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Ziyaret sonunda Demirtaş ve Selverajah birbirlerine hediye takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.