İzmir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, İzmir'de

17:53 26 Ekim 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, İzmir'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret etti.

Rektörlük görevine yeni atanan Budak'a başarı dileyen Dağ, Budak'ın daha önce Edirne milletvekilliği yaptığını, o dönem birlikte çokça vakit geçirdiklerini anlattı.

Dağ, Prof. Dr. Budak'ın İzmir ve Ege Üniversitesi için bir şans olacağını düşündüğünü ifade ederek, "Ege Üniversitesi güzel İzmir'in en kadim üniversitelerinden, en eski üniversitesi. Kökleşmiş bir yapısı var. Yıllardır birçok branşta önemli insanlar yetiştirdi ama bir sıçrama gerekiyor. Dünyadaki üniversiteler içine girebilecek birçok imkanı var. Fiziki imkanları ve kadroları buna müsait. Artık önümüzde helva yapma dönemi." diye konuştu.

Prof. Dr. Budak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, EÜ'nün Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu kaydetti.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sürecinden birçok kurum gibi EÜ'nün de zarar gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Budak, şöyle devam etti:

"Ege Üniversitesinin, Ege Bölgesi ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunması için ivme kazanmasına ihtiyaç var. Şanslıyız, bir kere Başbakanımız İzmirli. İkincisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın ziyareti bizim için ayrıca bir kazanç. Ege Üniversitesinin Ankara ile bu anlamda ilişkileri istenildiği düzeyde olamamış. Bu hafta Başbakanımız geldiğinde ilk defa 15-20 öğretim üyemizle Başbakanımızla aynı masada oturabildik. Bu çok geç bir başlangıç. Yapılacak çok işimiz var. Bu konuda şu anda brifingler alıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.