İzmir

Ege'nin ihracat artışı devam ediyor

15:11 02 Kasım 2017
Ege'nin ihracat artışı devam ediyor

Ege Bölgesi'nden ekimde yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine yüzde 14 artarak 1 milyar 92 milyon dolar oldu.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, Egeli ihracatçılar, geçen yılın ekim ayında gerçekleştirdikleri 956 milyon 353 bin dolarlık dış satımı bu sene aynı dönemde yüzde 14 artırdı. Bölgeden geçen ay 1 milyar 92 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu rakam, şimdiye kadar sadece ekim ayları dikkate alındığında en yüksek ihracat olarak kayıtlara geçti.

Bölgenin ihracat artışında en dikkati çeken ülke ise ABD oldu. Geçen yıl ekimde ABD'ye 66 milyon 865 bin dolarlık ihracat yapılırken, bu rakam 2017 Ekim'de yüzde 49 arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, bölgenin ihracat performansının gurur verici olduğunu belirtti.

Kasım ve aralıkta da benzer başarı hikayeleri yazmak için çalıştıklarını vurgulayan
Ünlütürk, "Türkiye'nin büyümesinin yüzde 2,2'lik dilimi ihracattan oldu. 2017 yılının ikinci yarısında ihracatın büyümeye katkısı bu performansla daha fazla olacak. Son 1 yıllık ihracatımız 154 milyar 227 milyon dolara ulaştı. 156,5 milyar dolar ihracat hedefini tutturacağız. Bu süreçte en büyük tedirginliğimiz ise döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma." değerlendirmesinde bulundu.










YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.