İzmir

Manisa'daki fabrika açılışları

18:11 03 Kasım 2017
Manisa'daki fabrika açılışları

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, grup olarak bugün açılışını yaptıkları tesislerden Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası'nın Avrupa'daki tek akıllı telefon fabrikası olduğunu, Türkiye'nin ilk nikel-kobalt işleme tesisi olan Meta Nikel Kobalt'ın ise elektrikli otomobillerin bataryalarında kullanılan nikeli ürettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Vestel Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası ile Meta Nikel Kobalt A.Ş tesisinin açılış töreninde bir konuşma yapan Zorlu, her zaman yerli sanayiye inanan bir grup olduklarını ifade etti.

Manisa'da fabrikaların kurulduğu alanın 20 yıl önce taşlık arazi olduğunu, bugün ise 1 milyon 100 bin metrekare kapalı alanda üretilen ürünlerin 155 ülkeye gönderildiğini anlatan Zorlu, şöyle konuştu:

"Yaptığımız her yatırım, Türkiye'nin katma değerli ürün ihracatını güçlendiriyor ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlıyor. Bugün açılışını yaptığımız Endüstri 4.0'a geçişimizin de temellerini attığımız otomasyon yatırımımız olan Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası, Avrupa'daki tek akıllı telefon fabrikası olarak bu ülkenin her ferdi için bir gurur vesilesidir.

Gördes'teki Türkiye'nin ilk nikel-kobalt işleme tesisi Meta Nikel Kobalt ise teknolojisi ile kuzey yarımkürede tek, dünyada da ilk 10 tesis arasındadır. Bugüne kadar 600 milyon yatırım yaptığımız Ar-Ge ve teknolojiye dayalı yeni nesil bir madencilik anlayışına sahip olan bu tesisimiz, elektrikli otomobillerin bataryalarında da kullanılan nikeli, katma değerli ürün haline getirerek ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır."

- 10 milyon adet üretim kapasitesine sahip

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Vestel City'deki Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası, 200'ü Ar-Ge olmak üzere 7 bin çalışanla yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine sahip.

İlk fazı için 360 milyon dolarlık yatırım yapılan Meta Nikel Kobalt ise 2015-2023 yılları arasını kapsayan ikinci fazla birlikte toplam 860 milyon dolarlık yatırım değerine ulaşacak. Tesisin 20 bin tonluk nikel metal işleme kapasitesine ulaşacağı belirtiliyor.














YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.