İzmir

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı

15:32 09 Kasım 2017
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı

Tire, Ödemiş ve Kiraz belediye başkanları,10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve eserlerinin daima yaşayacağını belirterek, "Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak özellikle günümüzde Ata'mızın ilkelerine, fikirlerine, devrimlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, onun aydınlattığı yoldan ilerlemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de tüm yaşamını vatanı ve yurttaşları için harcayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79. yılında, özlemle bir kez daha andıklarını bildirdi.

Badem, mesajında şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır olduğu gibi bugünde milletimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik saldırılara maruz kalıyoruz. Varlığımıza ve birliğimize yönelik yapılan saldırıların asla başarılı olamayacaklarına inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de vatanın en zorlu günlerinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştı. Bizler de bu yolda yürümeye devam edeceğiz."

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için özel olduğunu vurguladı.

Özçınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşadığımız toprakların asla düşman eline bırakılamayacağını tüm dünyaya gösteren Atatürk bugün hala kalplerimizin en güzel yerinde bulunmaktadır. Kendisi iyi bir lider olmakla birlikte ülkesi için gelişim ve değişim için ilkeleri ile gelecek nesillere de örnek bir ülke bırakmıştır. Ülkemizin en büyük kazanımlarından birisi ise şüphesiz cumhuriyet olmuştur. Ayrıca vatan topraklarının düşman eline bırakılmayacağı ve Anadolu’nun bir Türk yurdu kalacağı onun önderliğinde verilen mücadele ile tescillenmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.