İzmir

FETÖ sanığı iş adamına hapis cezası

12:00 10 Kasım 2017
FETÖ sanığı iş adamına hapis cezası

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan iş adamına 9 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet İnak ile avukatı katıldı.

İddia makamı, İnak'ın FETÖ/PDY'nin Bergama yapılanması içerisinde yer aldığına ilişkin somut delillere ulaşıldığı, KHK ile kapatılan Bakırçay Sanayici ve İş Adamları Derneğine üye olduğu ve derneğin yönetim kurulu yedek üyeliğine seçildiği ve örgüte finansal destek sağladığı gerekçeleriyle "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Sanık İnak, tanıkların aleyhine olan beyanlarını kabul etmediğini belirterek, sağlık problemi bulunması nedeniyle cezaevinde mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Evinin satışı nedeniyle elinde kalan bir miktar parayı kapatılan Bank Asyaya yatırdığını ancak kurumun hileli yollarla hakkında işlem yaptığını iddia eden İnak, "Bu cemaate iş yapıp paramı alıyordum. Terör örgütü olduğunu bilseydim değil iş yapmak kapısının önünden geçmezdim. Beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı, önce 6 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, daha sonra İnak'ın cezasını, Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince yarı oranında artırarak 9 yıl 3 aya yükseltti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün Bergama ilçesindeki yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Eylül 2016'da Ahmet İnak gözaltına alınmıştı.

İnak hakkında hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.