İzmir

İzmir'de minibüslerde "kartlı biniş" için ilk adım atıldı

14:27 10 Kasım 2017
İzmir'de minibüslerde "kartlı biniş" için ilk adım atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım sistemine minibüslerin de dahil edilmesi için geliştirdiği yeni sistemin pilot uygulamasını Seferihisar'dan başlatmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki minibüsçü esnafıyla yeni sisteme geçişle ilgili toplantı yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaoğlu, minibüslerin de kartlı biniş sistemine dahil edilerek toplu ulaşımda tam entegrasyonu sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Belediye olarak toplu taşıma yapan esnafla rekabet etmeyeceklerini vurgulayan Kocaoğlu, "Bizim görevimiz kendimizden çok sizin hakkınızı korumaktır. Sistemi uygulamaya başladığımızda, minibüslerin çalıştığı hattan ESHOT çekilecek. Yolcudan ücret kilometre hesabı ile kesilecek." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da kente daha iyi bir hizmet verebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ulaşımda entegrasyon projesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Pilot uygulamanın Seferihisar'da yapılacağını aktaran Mutlu, istenilen verimi aldıkları taktirde uygulamayı kent geneline yaymak istediklerini vurguladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.