İzmir

Yerli otomobile "akademik" destek

12:22 18 Kasım 2017
Yerli otomobile "akademik" destek

HALİL ŞAHİN - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü, yerli otomobile akademik destek sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda uzman bilim insanlarından oluşan komisyon kurdu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada yerli otomobil için "baba yiğitlerin" ortaya çıkmasının tüm ülkeyi heyecanlandırdığını söyledi.

Yerli otomobil üretimi için en ekonomik şehrin seçileceğini belirten Budak, bu işe talip olan İzmir'in limanları, lojistik ve ulaşım altyapısı gibi avantajları ile öne çıktığını dile getirdi.

Marmara'nın sanayi anlamında sıkışıklığının İzmir'in elini kuvvetlendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Budak, kentteki akademik yapının da bir avantaj olduğunu vurguladı.

- "Yerli otomobilde yerli bilim adamlarımız olsun"

Yerli otomobil üretimiyle ilgili firmaların açıklanmasının ardından harekete geçtiklerini anlatan Budak, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda bir komisyon oluşturduk. Komisyonda bilgisayar, elektrik - elektronik, makine, tekstil mühendisliği bölümleri, iktisat, iletişim ile teknoparktaki bilim insanları var. İlk toplantımızı da yaptık. Ayrıca iş adamlarıyla bir araya geldik. Onlar da Ege Üniversitesine güveniyorlar, bizim bu çıkışımıza destek veriyorlar. Şu anda otomotiv sektörüne ilişkin yan sanayide 40 firmaya danışmanlık hizmeti veren öğretim üyesi kadroya sahibiz. Her tür katkıyı sunacak altyapı ve bilimsel birikime sahibiz. Ayrıca otomotiv sektöründe ara elman çok önemli. Ege Meslek Yüksekokulu otomotiv teknolojisi programında ciddi sayıda öğrenci ve mezunumuz var."

EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, komisyonda teknik konuların ele alınmaya başlandığını aktardı.

Komisyondaki tartışmalarda hibrit otomobil üzerinde bir görüş olduğunu kaydeden Budak, "Yerli otomobilde yerli bilim adamlarımız olsun. Üniversitemizde bilgisayarcılarımız 'biz bu donanıma sahibiz' diyorlar, elektrik elektronikte ciddi mesafe alınmış projeler var, makine mühendisi 'zaten alanımız, bu biz bunu yıllardır yapıyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.

Komisyon olarak İzmirli otomotiv sanayicileriyle de bir araya geleceklerini dile getiren Budak, toplantılarda EÜ'nün akademik altyapısını detaylı bir şekilde anlatacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.