İzmir

İzmir'de 112 öğrenci hafız oldu

14:08 18 Kasım 2017
İzmir'de 112 öğrenci hafız oldu

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, Kur'an'ın tamamını ezberleyenlere Hafız-ül Kur'an, onu unutmayan ve her daim onunla amel edenlere ise Hamil-ül Kur'an dendiğini belirterek "Bizim hedefimiz sadece hafız yetiştirmek değil, İslam alemine Hamil-ül Kur'an yetiştirmek olmalıdır." dedi.

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından gelerek İzmir'deki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan ve Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen 25'i kız 112 öğrenci, Buca'daki Hacı Ahmet Susuzlu Camisi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İzmir Müftüsü Muslu, İzmir'de 2017'de hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencilerden 70'inin Kestanepazarı Kur'an Kursu'nda eğitim gördüğünü söyledi.

Allah'ın kelamı olan Kur'an'ı baştan sona ezberleyenlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Muslu, şöyle devam etti:

"Bu nedenle hafızlarımıza her yönden sahip çıkmalıyız. Bilindiği gibi Kur'an'ın tamamını ezberleyenlere Hafız-ül Kur'an denilmektedir. Onu unutmayan ve her daim onunla amel edenlere ve onun ahlakıyla ahlaklanan kimseye de Hamil-ül Kur'an denir. Bizim hedefimiz sadece hafız yetiştirmek değil, İslam alemine Hamil-ül Kur'an yetiştirmek olmalıdır. Önümüzdeki süreçte hafızlık kurslarında hocasıyla öğrencisiyle hep beraber bu hedefe ulaşmak için gayret içinde olacağız. Geleceğimize yön verecek İslam alimlerini bu kurslarımızda yetiştireceğiz."

Törene katılan Vali Erol Ayyıldız da Kur'an-ı Kerim'in lafzı ve manasıyla dinleyenleri huzura ve sükuna erdiren eşsiz bir kitap olduğunu dile getirerek "Bütün bunlardan öte İslam alimlerinin ifadesiyle Kur'an bizim kulluk kitabımızdır. Bu sebeple neslimizi Kur'an ile tanıştırıp buluşturmak ve kaynaştırmak hepimizin görevidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Kadir Dinç ise Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi noktasında kendilerine büyük görevler düştüğüne işaret ederek "Peygamberimiz aramızdan ayrılırken bize iki şey emanet etti. Bunlar Kur'an ve sünneti. Bu iki emanete sarıldığımız sürece asla sarsılmayız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz de bu iki emanete sahip çıkmak adına gece gündüz gayret ediyoruz." diye konuştu.

Programda Kur'an okuyan yeni hafızlara plaket verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.