İzmir

İzmir'de polis alkollü taraftarı stada sokmadı

15:34 20 Kasım 2017
İzmir'de polis alkollü taraftarı stada sokmadı

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, TFF 2. Lig Beyaz Grupta Altay ile Karşıya arasındaki dünkü karşılaşma öncesi stadyum ve çevresinde alkol denetimi yaptı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Spor Güvenliği ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, Altay ile Karşıya maçı öncesinde stadyum çevresinde güvenlik noktaları oluşturan polis ekipleri, kafeler, içkili lokantalar ve stadyum bahçesinde alkol alarak taşkınlık çıkaran taraftarları takibe aldı. Maç günü ekipler, stadyum çevresinde halka açık alanda alkollü içki tüketilmesine de izin vermedi.

Maç öncesinde denetim yapan polis, stadyuma alkollü olarak girmeye çalışan 30 kişiyi içeri almadı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, spor müsabakalarında kontrollerin üst seviyeye çıkarılacağı, aralıksız sürecek denetimlerde, alkollü taraftara tolerans gösterilmeyeceği bildirdi.

Yetkililer, denetimlerin 6222 sayılı kanunda "Alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisinde olduğu açıkça anlaşılan kişi, spor alanına alınmaz" hükmünün yer aldığını hatırlattı.

Dün TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta İzmir Atatürk Stadyumu'ndaki karşılaşmada Altay ezeli rakibi Karşıyaka'yı 2-1 mağlup etmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.