İzmir

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

15:53 20 Kasım 2017
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 279 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişimine ilişkin soruşturmada hakkında dava açılan tutuksuz yargılanan sanıklardan eski üsteğmen H.F.K, savunma yaptı.

Halen Sahil Güvenlik Komutanlığında uçuş emniyet subayı olarak görevine devam ettiğini belirten H.F.K. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün askeri uçakla İstanbul Atatürk Havalimanına giderek askeri malzemeleri alıp İzmir'e getirme planı yaptıklarını ancak daha sonra bu planın değiştiğini, önce Ankara, sonra İstanbul ve Kocaeli, son olarak da İzmir'e geldiklerini ifade etti.

Tutuklu sanık eski Sahil Güvenlik Komutanlığı Hava Komutanı Pilot Albay Bülent Özbaşaran'ın direktifiyle İstanbul'dan Kocaeli'ndeki Cengiz Topel Havalimanı'na uçtuklarını anlatan H.F.K. buradan da saat 03.30'da Sabiha Gökçen Havalimanına gidileceğini emrini yine Özbaşaran'ın verdiğini aktardı.

Sabiha Gökçen Havalimanına gitmek için uçuş hazırlığı yaptıkları sırada, Genelkurmay Başkanlığından alınan izinle derhal Cengiz Topel Havalimanından kalkış talimatı almalarının ardından saat 21.20'de İzmir Adnan Menderes Havalimanına doğru hareket ettiklerini ileri süren H.F.K, buraya gelene kadar darbe girişiminden hiçbir şekilde haberdar olmadığını iddia etti.

H.F.K, darbe teşebbüsü olduğunu öğrendiği saat 23.05'ten sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinde darbeye kalkışan gruba hiçbir şekilde destek vermediğini savunarak FETÖ ile bağlantısının olmadığını savundu.

FETÖ'nün kumpas kurması nedeniyle aylarca cezaevinde tutuklu kalan bazı mesai arkadaşlarına destek verdiği ve onları cezaevinde ziyaret ettiği için 2015 yılında örgüt tarafından fişlendiğini öne süren H.F.K, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmaya yarın devam edilmesini kararlaştırdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.