İzmir

"Basmane Günleri" başladı

11:05 21 Kasım 2017
"Basmane Günleri" başladı

İzmir'in tarihi Basmane semtinin kültür mirasının korunması ve tanıtılması amacıyla 5'incisi düzenlenen "Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri" başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası iş birliğiyle Basmane Garı'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, bir hafta boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine sahne olacak.

Tarihi semtte bulunan kültür varlıklarının ve tarihi dokunun tanıtılması, korunması ve koruma bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler 26 Kasım'a kadar sürecek.

- "Basmane İzmir’in Misafirhanesidir"

Etkinliklerin ilk gününde "Basmane İzmir’in Misafirhanesidir" başlıklı fotoğraf sergisinin yanı sıra, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin "Basmane Tasarım Projeleri" sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre Koruma Müdürlüğü'nün "Basmane ve Çevresi Tasarım Projeleri" sergisi, Mihriban Yanık'ın "Gravürlerde İzmir" sergisi, "Basmane Adını Basma Fabrikalarından Alır" başlıklı "İzmir Yazmaları" sergisinin açılışı yapıldı.

Etkinlikte ayrıca Nuri Pınar'ın ebru uygulamaları ve saz ustası Feridun Emre'nin uygulamalı sergisi de hafta boyunca ilgi duyanlar için Basmane Garı'nda İzmirlilerle buluşacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.