İzmir

İzmir Ticaret Borsası, BM İlkeler Sözleşmesi'ne imzacı oldu

12:09 24 Kasım 2017
İzmir Ticaret Borsası, BM İlkeler Sözleşmesi'ne imzacı oldu

İzmir Ticaret Borsası (İTB), Birleşmiş Milletler'in insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlardaki 10 ilkeyi temel alan Küresel İlkeler Sözleşmesi platformuna imzacı oldu.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yaptığı açıklamada 170 ülkeden 12 binin üzerinde kurumun katılımı ile çalışmalarına devam eden dünyadaki en büyük kurumsal sürdürülebilirlik platformu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) kurum olarak kabul edildiklerini belirtti.

Daha iyi bir dünyaya ulaşmak adına küresel bir sürdürülebilir şirketler ve paydaşlar hareketi yaratmayı amaçlayan bu platform sayesinde borsanın hizmet kalitesinin artacağını bildiren Kestelli, kurumsal strateji ve faaliyetlerinin de insan haklarının üstünlüğü gözetilerek iyileştirileceğini aktardı.

Kestelli, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

"Üyelerimizin aldıkları hizmetlerin iyileştirilmesinin yanı sıra çalışanların haklarının gözetilmesi ve çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi gibi alanları da İlkeler Sözleşmesi ile tamamen uyumlu hale getireceğiz. Bu doğrultuda, ulusal ve uluslararası işbirlikleri aracılığıyla BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gibi daha geniş kapsamlı toplumsal hedefleri ilerletmeye yönelik stratejik eylemler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Bağlı olduğumuz TOBB'un da imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan, TOBB çatısı altındaki ilk kurum olmak bizler için onur verici. Bu sorumluluk ve görev bilinciyle hizmet kalitemizi artırmak, çalışanlarımıza ve üyelerimize örnek teşkil etmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz."

Açıklamada borsanın halen yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine ek olarak BM İlkeler Sözleşmesi kapsamında yer alan konularda da projeler geliştiriceği ve farkındalık çalışmaları yürüteceği ifade edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.