İzmir

Modacının şehitlerle ilgili sözlerine suç duyurusu

17:34 24 Kasım 2017
Modacının şehitlerle ilgili sözlerine suç duyurusu

Modacı Nur Yerlitaş'ın sosyal medya üzerinden yapılan bir canlı yayında şehit haberleriyle ilgili sarf ettiği sözler üzerine İzmir'de suç duyurusunda bulunuldu.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Yerlitaş hakkında şikayet dilekçesi veren işçi emeklisi İsmail Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada Yerlitaş'ın şehitlerle ilgili sözlerini televizyondan öğrendiğini ve büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Koca, özellikle toplumun gözü önünde olan kişilerin şehitlerin söz konusu olduğu konularda konuşurken daha dikkatli olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kimse başımızın tacı olsun şehitlerimiz hakkında böyle dikkatsizce konuşamaz. Nur Yerlitaş’ın şehitler hakkındaki sözlerini duyunca incindim ve sinirlendim. Kendisi modacıymış, şehitlerimiz hakkında bu şekilde konuşulmasını kabul etmiyorum. Özür dilediği yönünde haberler okudum ancak ben ülkemizin savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimiz hakkında söyledikleri sözlerin özrü olabileceğini düşünmüyorum. Tüm vatandaşlarımızın da gerek bu konuda gerekse benzeri durumlarda duyarlı davranarak hukuki yolları izlemesi gerektiğini düşünüyorum."

Toplumsal Adalet ve Dayanışma Derneği tarafından da modacı Yerlitaş hakkında suç duyurusu yapıldı.

Şikayet dilekçesinde Yerlitaş'ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla cezalandırılması gerektiği ifade edildi. Yerlitaş'ın sosyal medya hesabında canlı yayın yaparken "Ne yapayım Allah Allah şehitler mehitler aman yeter" ifadeleri tepkiye neden olmuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.