İzmir

İzmir'de kentsel dönüşüm

16:17 30 Kasım 2017
İzmir'de kentsel dönüşüm

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki yaklaşık 2 milyon 500 binlik yapı stokunun 1 milyon 500 bininin dönüşüme tabi tutulacağını söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, şube tarafından "İzmir'de kentsel dönüşüm ve uygulama alanları" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Varan, Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre İzmir'de 10 yıl içinde insan veya doğa kaynaklı felaketlerin meydana gelmesi halinde Gayri Safi Yurtiçi Hasılada 30 milyar dolarlık hasar oluşma riskinin bulunduğunu belirterek, kentin ekonomik risk açısından dünyanın 42, Türkiye'nin 2. riskli kenti olduğunu kaydetti.

Afetlere dayanıklı binalar yaparken daha konforlu, sürdürülebilir ve enerji verimliliğini artıracak binalara ihtiyaç olduğunu ifade eden Varan, "Artık geri dönüş yok. İzmir'de yaklaşık 4 bin 500 hektar, yani 45 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak. Yapı stokunun yaklaşık 2 milyon 500 bin olduğu İzmir'de, yaklaşık 1 milyon 500 bin yapının dönüşümü olacak. Dönüşüm, sabırla, metanetle, teknik konuların ilkesine uyarak gerçekleşmeli. Bu ülkeye hizmetin çeşitli yolları var. Bunların en önemlisi de yapılan işin en doğrusunu, en güzelini yapmaktır." diye konuştu.

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü de depremde yüksek risk oluşturulan plansız ve sağlıksız yerleşim bölgelerinin iyileştirilmesini ve yapıların depreme dayanıklı duruma getirilmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.