İzmir

İYTE öğrencilerine TÜBİTAK ödülü

12:14 02 Aralık 2017
İYTE öğrencilerine TÜBİTAK ödülü

İzmir'de bir grup üniversite öğrencisinin geliştirdiği mobil yazılım, TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması'nda birinci oldu.

İYTE Teknopark'taki İzmir Kuluçka Merkezi ClassBoom’da geliştirilen mobil uygulama yazılımıyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan öğrencilerden Orçun Deniz, arkadaşlarıyla birlikte etkinliklerde karşılaştıkları haberleşme sorunu üzerine, bir yazılım hazırlamaya karar verdiklerini söyledi.

Organizasyonların etkileşimli olarak tek uygulama üzerinden yürütülmesini sağlayan "Beamore" adlı yazılımın organizatör ve yöneticilerin işini kolaylaştırdığını bildiren Deniz, "Etkinlik esnasında organizatör ve yöneticiler katılımcılar tarafından yöneltilen sorulara yanıt vermek için çok vakit kaybediyor. Programda bir değişiklik olduğu zaman herkese ulaşmak gerekiyor. Bu sorunlardan yola çıkarak çözüm oluşturduk. Uygulama sayesinde salon salon gezmenin, duyuru yapmanın önüne geçtik. Ayrıca eklediğimiz anket kısmıyla katılımcılardan geri dönüş alma olanağı da geliştirdik." dedi.

Mobil yazılımın uygulama mağazalarından indirilebildiğini, etkinlikle ilgili yüklenen tüm bilgilerin katılımcılar tarafından anlık olarak görülebildiğini anlatan Deniz, ilk olarak 2015 yılında üniversitede yapılan Iztech-Roboleague etkinliğinde kullanılan programın beğeni topladığını aktardı.

Projenin "TÜBİTAK’ın Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması”nda birincilik elde etmesinin gurur verici olduğunu dile getiren Deniz, bu yazılımı geliştirmek üzere çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.