İzmir

İzmir'de okul bahçelerine 100 bin fidan dikildi

12:18 06 Aralık 2017
İzmir'de okul bahçelerine 100 bin fidan dikildi

İzmir'deki 208 okulun bahçesine, Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 100 bin fidan dikildiği bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bakanlık tarafından başlatılan Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında son 3 yılda kentteki 208 okul bahçesine 100 bin fidan dikildi.

Bölge Müdürü Şahin Aybal, yaptığı değerlendirmede, gençler ve çocuklarda çevre bilinci oluşturabilmek anlamında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu öncülüğünde başlatılan projenin çok önemli olduğunu belirtti.

Okul bahçelerinin fidanla buluşturan projeyi çok önemsediklerini aktaran Aybal, "Bu çalışma ile çocuklarımızın ve mahalledeki diğer insanların, yeşile olan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Bizler çocuklarımızın betonlar arasında öğrenim görmesini istemiyoruz. Biraz olsun nefes alabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Aybal, okullarda fidan dikimi konusunda eğitim verdiklerini de belirterek, "Çocuklarla birlikte yapılan fidan dikimi faaliyeti neticesinde, çocuklarımız diktikleri fidanlarla birlikte büyürken, ağacı ve tabiatı seven bir nesil yetişiyor." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.