İzmir

Güvenli İnşaat Sempozyumu

12:38 06 Aralık 2017
Güvenli İnşaat Sempozyumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım, ülkede geçen yıl meydana gelen iş ve meslek kazalarının toplam maliyetinin 80 milyar lira olduğunu belirterek, "Hep birlikte taşın altına elimizi koymadığımız sürece bu sorunun altından kalkmamız mümkün değil. İşverenlerin bu konuda çok dikkatli olmasını istiyoruz." dedi.

Ayrım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Konak ilçesinde bir otelde düzenlenen "Güvenli İnşaat Sempozyumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, bakanlık olarak sosyal güvenlikten mesleki eğitime kadar çok geniş bir alanda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'de 2016 yılında meydana gelen iş ve meslek kazalarının toplam maliyetinin 80 milyar lira olduğunu belirten Ayrım, maddi kayıplar telafi edilebilse bile kaybedilen hayatların telafisinin mümkün olmadığını vurguladı.

Bu konunun sadece iş yeri ve çalışan düzeyinde değil toplumun genelini doğrudan ilgilendiren bir öncelik olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkati çeken Ayrım, "Hep birlikte taşın altına elimizi koymadığımız sürece bu sorunun altından kalkmamız mümkün değil. İşverenlerin bu konuda çok dikkatli olmasını istiyoruz. Bir can bile bizim için çok önemli." dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Başkanı Furkan Yıldız da inşaat sektöründe iş kazalarının diğer sektörlere göre daha fazla olduğuna işaret etti. Ölümlü her 3 kazadan birinin inşaat sektöründe gerçekleştiğini dile getiren Yıldız, yürüttükleri çalışmalar neticesinde iş kazalarında gözle görülür bir azalma olacağını söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Vekili Erdoğan Çiçekci, oda olarak bakanlığa gerekli desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da yaklaşık 40 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini belirterek, "Sektör önemli ama işçilerin can güvenliği hepsinden önemli." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.