İzmir

Ukrayna ve Çin heyetlerinden İZTO'ya ziyaret

11:43 08 Aralık 2017
Ukrayna ve Çin heyetlerinden İZTO'ya ziyaret

Ukrayna ve Çin heyetleri İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüştü.

Ukrayna'nın Donetsk kenti Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Maksym Anufriiev ve beraberindeki turizmciler, Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Demirtaş, 2001 yılında iki ticaret odası arasında kardeşlik protokolünün imzalandığını anımsatarak, bu ziyaretle protokolün tazelendiğini söyledi.

İzmir'in hoşgörü kenti olduğununa dikkat çeken Demirtaş, "İzmir yaşanılacak bir şehir, odamızın 80 bin üyesi bulunmakta, bunlardan 2 bini turizmci. Kentimizdeki otellerin 50 bin yatak kapasitesi bulunmakta ve bunların hizmetleri tartışılmaz. Ukranya'dan da turist bekliyoruz. Ukranya'nın gelişimini görebiliyoruz, yakın zamanda biz de sizi ziyarete geleceğiz. Umut ediyorum ki bu ziyaretlerle turizm ve ticaretimiz daha da gelişecek." dedi.

Anufriiev ise 55 yıllık bir oda olduklarını ve üyeleri arasında önemli firmalarında bulunduğunu belirterek, İZTO'nun yaptığı tanıtımlar sayesinde Ukranya'da İzmir'in sahillerinin ve turistlik yerlerinin öğrenildiğini ifade etti.

Öte yandan, Çin'den gelen medya mensuplarını da kabul eden Demirtaş, İzmir'in tanıtımı noktasında Çin'deki bütün fuarlara katıldıklarını 2018 yılında da bu çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Demirtaş, medya mensuplarından İzmir'in turistik yerlerini ve gastronomi kültürünü Çin'de tanıtmalarını isteyerek, "Tanıtım noktasında Çin'de bir ajansla anlaştık, önümüzdeki günlerde Çin'e yeniden gideceğiz, tüm turizm fuarlarına katılıyoruz. 2018 yılında en az 250 bin Çinli turisti ağırlamak istiyoruz. Sizlerin de katkısıyla bunu elde edebiliriz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.