İzmir

"Türkiye, Ukraynalı turistlerin tercih ettiği 10 ülkeden biri"

16:38 09 Aralık 2017
"Türkiye, Ukraynalı turistlerin tercih ettiği 10 ülkeden biri"

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Koordinasyon Departmanı ve Turizm Bölümü Başkanı Vitalina Martynovska, Türkiye'nin Ukraynalı turistlerin tercih ettiği 10 ülkeden biri olduğunu bildirdi.

İZFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 11. Travel Turkey İzmir Fuarı'nın partner ülkesi Ukrayna'nın fuar alanında ülke tanıtımı için etkinlikler düzenlediği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Martynovska, 2016'da Ukrayna'dan Türkiye'ye 1 milyon 45 bin turist geldiğini, bu rakamın 2018'de artmasını beklediklerini belirtti.

Türkiye'nin turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu kaydeden Martynovska, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Turizm açısından Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'den Ukrayna’ya artık vizesiz girilebiliyor. Bu yıl turizm açısından çok önemli olacak. Kimlikle giriş çıkış yapılıyor. Türkiye, Ukraynalı turistlerin tercih ettiği 10 ülkeden biri. Ukraynalı turistler burayı tercih ediyorlar evet ama bizim burada olmamızın amacı Türkiye'den de Ukrayna'ya turist çekebilmek. Geçtiğimiz yıl daha önceye göre daha çok Türk turist geldi. Türk potansiyeli gittikçe artıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.