İzmir

Genç girişimciler İzmir'de buluşacak

13:35 12 Aralık 2017
Genç girişimciler İzmir'de buluşacak

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Ege Teknopark, nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde hazırlanan "Hackathon" etkinliği İzmir'de gerçekleşecek.

İZKA'dan yapılan yazılı açıklamada, teknolojik girişimcileri, girişimci adayları, mühendis, yazılımcı ve tasarımcıları bir araya getiren "Hackathon", 16-17 Aralık'ta Ege Üniversitesi nüvEGE Kuluçka Merkezinde düzenlenecek.

İZKA, Ege Teknopark, nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde düzenlenecek etkinlikte, İzmir’in Wellbeing çatısı altında sosyal, bedensel, fiziksel açıdan bütüncül bir iyi olma hali tartışılacak.

Hackathon etkinliklerinde, ortak bir konuya ilgi duyan kişiler bir araya gelip sınırlı zaman da kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalışıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZKA Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, şunları söyledi:

"Yenilikçi girişimcilerin ortaya çıkabilmesi için İzmir’de girişimcilik kültürünü yaymamız gerekiyor. İZKA olarak bu amaca yönelik faaliyetlerimizi İzmir için öncelikli özellikle katma değerli alanlarda, stratejilerimiz çerçevesinde yürütüyoruz. Sağlık ve buna bağlı olarak yaşam teknolojileri İzmir’in ekonomik gelişimi açısından önemli bir sektör. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşlanan nüfusun artışıyla beraber bu teknolojilere önemli bir talep oluşacak. İnsan yaşamını daha kaliteli kılan yenilikçi teknolojilerin İzmir'de gelişmesini sağlayabiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.