İzmir

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan:

16:41 12 Aralık 2017
Genel İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan:

DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, kadroya alınacak taşeron işçilerin işlemleri için komisyon kurulmasını istedi.

Genel İş Sendikası bağlı bir grup, hükümetin açıkladığı taşeron düzenlenmesine yönelik taleplerini dile getirmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, 5 Aralık'ta hükümet tarafından açıklanan taşeron şirket işçilerine kadro konusunda bazı belirsizlikler olduğunu öne sürdü.

Kadro görüşmelerinde sendikalarla müzakere edilmediğini ileri süren Çalışkan, "Hükümet taşerona kadro müjdesi verirken şu anda belediye şirketlerinde çalışan 100 bin işçiyi kadro sürecinin dışına itmiştir. Belediye işçileri de kadroyu hak etmiştir. Hükümeti bu konuda yeni bir düzenleme yapmaya davet ediyoruz. Kadroya alınacak taşeron işçilerin işlemleri için komisyon kurulmasını istiyoruz." dedi.

Kadro alımının şeffaf yöntemlerle yapılması gerektiğini ifade eden Çalışkan, toplumsal mutabakatın ise işçi konfederasyonları temsilcilerinin değerlendirme sürecine dahil edilmesiyle sağlanabileceğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Tacettin Bayır da sendika üyelerine destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.