İzmir

Türk ve Suriyeli gençler ortak proje yürütecek

17:34 13 Aralık 2017
Türk ve Suriyeli gençler ortak proje yürütecek

İzmir'de Toplum Gönüllüleri Vakfı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği tarafından yürütülen "Genç Mültecileri Destekleme Projesi" kapsamında Bulut Öncü Gençlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Burada konuşan, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Suzan Beyazit, 17-25 yaş arası toplum gönüllüsü gençlerin üniversitelerdeki kulüpler aracılığıyla sosyal projeler yaptığı bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.

Çalışmalarını 2 yıl önce Suriyeli gençleri kapsayacak şekilde sürdürdüklerini aktaran Beyazit, şunları söyledi:

"Bugün Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile açtığımız 4. merkezimiz oluyor. Bu merkezlerde Türkiye'de üniversitelerde okuyan gençlerle Suriyeli mülteci gençlerin birlikte çözüm odaklı projeler yapmasını hedefliyoruz. Farklılıklara saygı göstermek bizim ana prensiplerimizden bir tanesi."

Beyazit, merkezin ismini çalışmalarda aktif olarak yer alan ve geçirdiği bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Bulut Öncü'den aldığını ifade etti.

BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, merkeze Bulut Öncü'nün adının verilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, çalışmalarda yer alan herkese teşekkür etti.

Merkeze ismi verilen Bulut Öncü'nün annesi, Betül Öncü ise oğlunun isminin bu merkezde yaşatılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.