İzmir

Ege'deki liman ve lojistik yatırımları

10:18 21 Aralık 2017
Ege'deki liman ve lojistik yatırımları

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Bölgesi'nde liman, bağlantı yolu ve lojistik merkezi yatırımlarının tamamlanmasıyla Türkiye'nin Çin ve Avrupa arasındaki lojistik üs kimliğini güçlendireceğini ifade etti.

Öztürk, yaptığı açıklamada, Ege'de devam eden altyapı projelerinin, Türkiye markasının değerini artıracağını, bu projelerin vakit kaybetmeden hizmete girmesini beklediklerini belirtti.

Ege’de 22 liman ve iskelenin hizmet verdiğini, konteyner elleçleme kapasitesinin 4 milyon TEU, elleçlenen yük miktarının ise 1,5 milyon TEU'ya ulaştığını bildiren Öztürk, son yıllarda hızlı büyüyen Aliağa'daki limanların yol bağlantılarının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Alsancak Limanı'nı büyütecek ve modernize edecek yatırımların hızlanmasını, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın fonksiyonlarına gemi bakım tedarik, akaryakıt transfer işlevlerinin eklenmesini ve Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin bir an önce hayata geçmesini istediklerini aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu yatırımların tamamlanması halinde her biri kendi alanında uzmanlaşmış limanların işbirliği ve yapıcı rekabet içinde olacağı 'Büyük İzmir Limanı' hayaline kavuşmuş olacağız. Böylece Asya ile Avrupa arasında doğal köprü olan ülkemizin lojistik üs kabiliyetini artırıp, Çin’in Demir ve Deniz İpekyolu projelerinde bölge olarak yerimizi alabiliriz."

Türkiye'nin 16 bin yat bağlama kapasitesinin çok düşük olduğunu da ifade eden Öztürk, Ege kıyılarına yeni marinalarla bağlama kapasitesinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.