İzmir

Bosna Hersekli ormancılar İzmir'de

13:23 21 Aralık 2017
Bosna Hersekli ormancılar İzmir'de

Bosna Hersek Ormancılar Birliğinden heyet, İzmir'de eğitim aldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek Ormancılar Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü işbirliği projeleri kapsamında "Orman Veri Tabanı ve Standartlarının Oluşturulması" konulu eğitim çalışması düzenlendi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Buca ilçesindeki Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi ile ormanlık sahalarda düzenlenen eğitim programında, Bosna Hersekli 15 kişilik heyete, orman veri tabanı ve standardizasyon konularında teknik çalışmalar yapıldı.

Heyet ayrıca Selçuk'ta Meryemana Evi ve Efes Antik Kentini gezdi.

İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Bosna Hersekli meslektaşlarını İzmir’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bosna Hersek Ormancılar Birliği Temsilcisi Refic Hodzic ise Türkiye’nin ormancılık konusunda çok ileri bir düzeyde olduğunu, burada alınacak eğitimlerin kendilerine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, İzmir’de böyle bir eğitim imkanı tanınmasından dolayı Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.