İzmir

Seferihisar'da "emniyet kemeri"nin önemi anlatıldı

21:24 21 Aralık 2017
Seferihisar'da "emniyet kemeri"nin önemi anlatıldı

Seferihisar'da vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatmak amacıyla trafik uygulaması gerçekleştirildi.

Seferihisar İzmir Caddesi üzerinde yapılan uygulamada emniyet kemeri takmayan sürücüleri trafik polisi durdurdu.

Uygulamaya katılan Empatik Yaşam Derneği Başkanı engelli Murat Pekdilber, sürücülere yaptığı uyarıda kendisi gibi birçok insanın trafik kazası sonra engelli olarak kaldığını belirterek, sürücülerin emniyet kemeri takmalarının kendilerini yaşanabilecek kazalar sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum olmaktan kurtaracağını söyledi.

Seferihisar Emniyet Müdürü Muhittin Murat da, "Benim çok önem verdiğim konulardan biridir emniyet kemeri. Herkes direksiyona oturduğunda önce emniyet kemerini takmalı. Emniyet kemeri ile ilgili vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Daha önce de bununla ilgili kampanya başlattık. 'Emniyet kemerini takmayan ben bile olsam ceza yazın' dedim trafik şube deki polis arkadaşlara. Biz örnek olalım ki herkes bu alışkanlığı kazansın." dedi.

Öte yandan polisler tarafından durdurulan sürücülerden bazıları emniyet kemeri takmadıkları için mahçup olduklarını belirterek, Pekdilber'e hak vererek teşekkür etti.

Uygulamada durdurulan vatandaşlardan birinin emniyet kemeri mekanizmasının bozuk olduğunu söylemesi üzerine polisler "Bozuk olan emniyet kemeri için ikinci bir ceza uygulanıyor, hemen tamir ettirin" uyarısında bulundu.

Yine uygulama sırasında minibüs ve kamyonetler de durdurularak, emniyet kemeri takmaları konusunda sürücüler uyarıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.