Ä°zmir

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ülkü:

16:33 22 Aralık 2017
MÜSÄ°AD Ä°zmir Åžubesi BaÅŸkanı Ülkü:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ABD'nin tek taraflı Kudüs kararını kınayan karar tasarısıyla yetinmeyeceklerini, haklı mücadeleyi Kudüs'ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdüreceklerini belirtti.

Ülkü, BM Genel Kurulu kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarıyla BM Genel Kurulu'na taşınan tasarının kabul edilmesini önemsediklerini ifade etti.

Filistin'de yıllardır süren mezalime karşı sessiz kalan ve görmezden gelen ülkelerin geç de olsa bu haksızlığa tepki göstermesinin umut verici bir gelişme olduğuna işaret eden Ülkü, şunları kaydetti:

"Ülkelerin, uluslararası hukuk çerçevesinde yaptığı değerlendirmelerin ötesinde, halkların vicdanının yansıması olarak gördüğümüz bu sonuç Kudüs davasındaki haklılığımızı tüm dünya nezdinde perçinlemiştir. Geçmişte yalnızca belirli ülkelerin dert edindiği Filistin meselesini, bundan böyle, ret oyu veren ülkelerle omuz omuza vererek bir insanlık davası olarak takip etmeli ve çözüme kavuşturmalıyız. Müslümanlar olarak bu kararla yetinmeyip haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdüreceğiz. ABD ve İsrail başta olmak üzere tüm dünya bilmelidir ki Kudüs, Filistin'in başkentidir."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.